Resor utomlands med tema på fiske

Det finns många ställen dit du kan resa och samtidigt ägna dig åt fiske. Du kan bland annat fiska i våra grannländer Norge, Danmark och Finland, men du kan också ta dig hela vägen till Costa Rica eller Kanada för att prova på fiske där. Om du vill förena semestern med din hobby är en fiskeresa en riktigt bra idé och det finns många olika företag som fixar den här typen av resor. Andra exempel på platser där du kan resa utomlands och fiska är bland annat:

  • Österrike
  • Skottland
  • Polen

Fiska i Costa Rica

Om du både vill njuta av värme och fiske så är Costa Rica ett utmärkt resmål för dig. Där erbjuds du nämligen sportfiske i världsklass, det finns nämligen två världshav, sjöar och floder som gör dina fiskemöjligheter oändliga. Det finns till exempel gott om olika Billfish som exempelvis Striped Marlin och Sailfish, men även tonfisk att fiska upp i området. Du kan fiska djuphavsfiske året runt och du har chansen att få upp gott om fisk när det är bra väder och om du har lite tur.

Det finns flera olika platser att besöka i Costa Rica om det är fiske du vill njuta av och det finns många bolag som arrangerar fiskeresor till ön. Om du köper en resa från en arrangör kan du räkna med riktigt bra kaptener samt fiskeguider som vet hur du ska göra för att lyckas få fisk på kroken. Du kan välja mellan resor på både sju och 14 dagar. Vill du hellre planera din resa själv är det klokt att kolla upp information om licenser och liknande.

Fiska i Norge

Norge är ett land känd för sin fisk och du kan bland annat fiska sill, torsk och lax i landet. Du kan både fiska på kuststräckan, i älvarna och i sjöarna. Om du är sugen på insjöfiske är både Hemsedal och Gjøvik omtyckta platser där du kan fånga bland annat röding, sik och gädda. Norge har även en kustlinje på över 10 000 mil där du kan fiska både skaldjur och fisk som torsk, kolja och makrill till exempel. Om du vill ha en genuin Norgesemester är det en fiskesemester som gäller.

Fiskeresa i Kanada

Ett annat land som är perfekt för fiske är Kanada, vilket passar bra för dig som vill resa lite längre än till Norge. Det finns många olika fiskeresor och rundturer du kan boka när du semestrar i Kanada och det kommer bli en fantastisk upplevelse i vacker natur. I Vancouver finns till exempel privat laxfiske charter och i Yukon kan du prova på pimpelfiske. Valmöjligheterna är många och du bör välja en variant som passar den årstiden du reser på. I Kanada finns det gott om fisk att dra upp.

Sammanfattning

Är du trött på att fiska i Sverige och vill prova något nytt? Det finns gott om fiskeresor utomlands som du kan njuta av, både närmre och lite längre bort. Hitta en plats som passar dig och boka din nästa fiskesemester utomlands, du kommer inte att ångra dig!